Loading...

Saturday, May 8, 2010

Perkhidmatan pendawaian elektrik rumah dan harga upah terkini...


Pemasangan Baru.

Nilai upah yang dinyatakan adalah tertakluk kepada harga pasaran aksesori elektrik dan akan berubah mengikut keadaan....

1. 1 poin lampu = RM 120
2. 1 poin kipas = RM 120
3. 1 poin Soket = RM 180
4. 1 poin A/c = RM 180
5. 1 poin W/h = RM 180

* upah di atas termasuk dengan peralatan.tidak termasuk aksesori seperti kipas siling, lampu dan lain2

1. 1 poin lampu = RM 60
2. 1 poin kipas = RM 60
3. 1 poin Soket = RM 80
4. 1 poin A/c = RM 80
5. 1 poin W/h = RM 80

* upah di atas TIDAK termasuk dengan peralatan.upah pasang sahaja.

Pemasangan Tambahan.

Nilai upah yang dinyatakan adalah tertakluk kepada harga pasaran aksesori elektrik dan akan berubah mengikut keadaan....

1. 1 poin lampu = RM 120
2. 1 poin kipas = RM 120
3. 1 poin Soket = RM 180
4. 1 poin A/c = RM 180
5. 1 poin W/h = RM 180

17 comments:

  1. biar betul harga ni???mahal nye???

    ReplyDelete
  2. harga ini adalah mengikut harga pasaran sebenar.tetapi ia adlah bergataung kepada budi bicara pihak kontraktor sama ada untuk mengambil upah secara LUMPSUM atau pun secara poin....tq

    ReplyDelete
  3. bagi upah diatas apa yg tuan mksudkan termasuk peralatan tapi tidak termasuk aksesori.apa beza peralatan dan aksesori tu.

    ReplyDelete
  4. mahal gila.. aku pon buat juga.. tapi baru rm80 saja aku cas.. kalau mau bleh call aku 0174056953

    ReplyDelete
  5. nda mahukan perkhidmatan yang mudah dan pantas??rumah anda seringkali blackout??anda tidak akan menyesal dengan perkhidmatan kami kerana kami mementingkan kepuasan pelanggan!harga kami juga amat berpatutan dan anda boleh nego!!

    ANTARA PERKHIDMATAN YG DITAWARKAN:

    1.WIRING SINGLE PHASE & 3 PHASE
    2.PENDAWAIAN BARU DAN LAMA
    3.SEMUA JENIS PENDAWAIAN LAMPU (KALIMANTAN, DOWNLIGHT, CHANDELIER)
    4. PEMASANGAN POINT KIPAS, WATERHEATER, AUTOGATE, TELEPHONE, AIRCOND DAN
    SEBAGAINYA.
    5. MENGALIHKAN METER TNB
    6. MENGALIHKAN DB
    7. CHECK LITAR PINTAS

    DAN SEBARANG JENIS PENDAWAIAN LAIN!!

    ReplyDelete
  6. Mahal giler!nak cepat kaye betol!aku amek (upah sahaja) 1point lampu rm35 dah boleh untung.keje sambil tido ke!

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. 1 point lampu rm 60, jika lebih dari 10 point rm55,
    1 point soket rm80/90 mengikut jarak point tersebut,
    point A/cond suis control rm 120, point w,heater 120,
    pemasangan kotak agihan(distrubution board) Rm 250++

    jika berminat hubungi di nombor 012 2533296 (SHAH)

    seluruh kawansan Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur

    ReplyDelete
  9. DYEE CONSTRUTION AND RENOVATION (JM 0655534-A)

    Heading: Pendawaian Elektrical, AirCond Services & Renovation


    Sila hubungi kami bila anda memerlukan
    perkhidmatan seperti:-

    PENDAWAIAN ELEKTRIK:

    - Pendawaian baru(Single Phase & 3 Phase)

    - Pendawaian penambahan(Single Phase & 3
    Phase)

    -Pemasangan lampu,Plug/soket,kipas,water
    heater,ekzos fan, lampu hiasan dan lain-lain.

    -Mengenalpasti dan penyelesaian
    permasalahan pendawaian.

    -Wiring untuk tambah point plug baru, tambah point
    lampu, point kipas baru,point aircond/heater.

    -Kerja-kerja troubleshooting(Single Phase & 3
    Phase),ELCB trip pada DB board dan mengesan
    masalah
    pada litar elektrik

    -Pemasangan dan pengantian kotak agihan / DB
    board.

    -Pemasangan lampu led(Lighting Signal)

    -Pemasangan Auto Gate..

    -Pemasangan tranking, dan paip GI

    -Pendawain RENOVATION..

    -Lain-lain kerja berkaitan elektrik

    SERVICE DAN PEMASANGAN AIRCOND:

    - Pemasangan aircond baru/lama

    - Mengalihkan/Pemindahan aircond

    - Service Aircond

    - Overhold Aircond

    - Membaiki kerosakan aircond (Blower,
    Compressor, gas & water paiping sistem)

    -Lain-lain kerja berkaitan AirCond

    P/s: Harga perkhidmatan amatlah berpatutan.Boleh
    Bincang..

    Hubungi :
    No. Hp : 019-7459636 (Alddy @ Dyee7)
    *Elektrikal
    *Aircond
    *Others Services
    E-mail : Dyeeblack@Yahoo.Com

    Perkhidmatan sekitar;
    -Area Johor Bahru..

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. macam murah sangat je..... kalau syarikat ajis lagi mahal 1 A/C rm10000

    ReplyDelete
  11. Salam..rasanya harga ni ikut tpt kerja..kawasan..susah ke senang..lg satu..xperlu nk potong harga sgt..xperlu nk downkan org yg harga mahal..pastu ko offer dgn harga murah..ko potong plak dia terang terangan..agak agak la wey.. mana melayu nk maju??asik down down kan org je..mmg xbleh kemana la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bro... keje letrik ni bukan setakat guna tenaga je... otak pun kena geliga jgk.... ni keja ada risiko renjatan dan bahaya tmpt keja tu pasal la kena ambik lesen kat ST... lagipun pemasangan kena la ada kualiti.... kalo keja cincai dan tak ikut piawaian, aku pn ble bagi harga upah murah.....

      Delete
  12. Bang, Tolong quote harga bagi saya, ada 9 point lampu, 1 point kipas, 8 point plug, 1 DB box dan mohon meter?

    ReplyDelete
  13. salam..
    ilmu pendawaian penting dan harga berpatutan dengan kemahiran itu.
    harga saya kenakan adalah sama diatas dan dikira adalah sehingga 5 meter sahaja.
    sekiranya lebih charge rm10 bg setiap meter tambahan..
    tak perlu kondem sesiapa sbb ilmu dan kemahiran ini berbaloi untuk dibayar sedemikian.
    harga boleh kurang hanya upah,
    harga barang adalah tetap.
    harga barang x sama di setiap kedai di malaysia..
    harap mklum.
    area cheras call me:
    0196368320.
    juga menyediakan services aircond dan pemasangan

    ReplyDelete